Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sindromul Down în atenţie, la 21 martie

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ miercuri, 28 martie 2012

     La 21 martie este marcată Ziua mondială a sindromului Down. Iniţiat din 2006, de Asociaţia Down Syndrome International, evenimentul a fost recunoscut şi introdus în calendarul oficial al ONU printr-o rezoluţie adoptată la 19 decembrie 2011. Scopul îl reprezintă creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la persoanele cu sindrom Down şi combaterea percepţiilor sociale eronate care le privează pe acestea de dreptul la o viaţă activă. Cu această ocazie, în 18 oraşe din ţara noastră, au fost organizate diverse activităţi şi manifestări ce informează şi atrag atenţia autorităţilor şi societăţii asupra sindromului, pentru dezvoltarea toleranţei faţă de incluziunea socială a celor afectaţi. Printre acestea s-a înscris şi deschiderea centrului de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, în cadrul Complexului de servicii comunitare „Sfânta Maria“ din Capitală, înfiinţat graţie parteneriatului dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 5 şi World Vision Romania. De asemenea, Asociaţia Sindrom Down Bucureşti şi Fundaţia Special Olympics din România au organizat întreceri sportive, o lansare de carte şi evenimente artistice, sub sloganul „Putem învinge!“.           

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.