Newsflash
Știri

Singura maternitate COVID din București, dotată cu un ecograf perfomant din donații

de Dorina Novac - feb. 18 2021
Singura maternitate COVID din București, dotată cu un ecograf perfomant din donații

Medicii maternității Bucur din Capitală au îngrijit, anul trecut, 516 nou-născuți, 202 născuți de mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 30 au avut complicații medicale din cauza prematurității.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, și copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât în sistemul public, cât și în cel privat.

Dotare maternitate Covid

Fiind maternitate de suport COVID-19, cu circuite speciale, accesul la serviciul radiologic a fost îngreunat, asfel instituția va fi dotată cu un ecograf cu trei sonde, în valoare de 30.000 de euro, necesar pentru evaluarea ecografică pulmonară a copiilor născuți de mame cu simptomatologie COVID sau chiar testate pozitiv la naștere, informează organizația Salvați Copiii.

„Cu acest ecograf putem monitoriza evoluția copiilor cu asfixie la naștere sau care au dezvoltat complicații ale prematurității. Ne ajută mult în diagnosticarea eventualelor malformații, deoarece consulturile interdisciplinare au fost și ele limitate în condiții de pandemie. Este un ecograf performant care ne va ajuta și după terminarea pandemiei în screeningul ecografic al nou-născuților”, a precizat medicul Licuța Novaseliv, șefa Secției de Neonatologie, Maternitatea Bucur.

Dotare singura maternitate Covid

Dotarea Maternității Bucur a fost posibilă prin solidaritatea Generali România, prin intermediul Fondului Internațional Extraordinar lansat de Grupul Generali în contextul pandemiei de COVID-19.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, în valoare totală de 150.000 de euro.

În prima parte a anului 2021 vor fi dotate zece unităţi medicale cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro, a adăugat organizaţia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe