Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sistem modern de dezinfectare a mâinilor, la spitalul Marie Curie din București

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 13 martie 2020, ora 14:10

Secția de terapie intensivă nou-născuți de la spitalul Marie Curie din București dispune de un sistem modern de dezinfectare a mâinilor.

Netland Computers România și Asociația „Inima Copiilor” au donat secției de terapie intensivă nou-născuți de la spitalul Marie Curie din București mai multe produse pentru igiena mâinilor si a tegumentelor, dispensere pentru săpun și dezinfectanți.

„Dezinfectanții pe bază de alcool izopropilic au fost înlocuiți cu cei pe bază de etanol, de proveniență vegetală. Aceștia au avantajul sustenabilității, fiind prietenoși cu mediul, deoarece sunt fabricați cu materii prime naturale. În plus, prin PH-ul lor neutru, au un grad ridicat de confort și compatibilitate superioară cu pielea și tegumentele, inclusiv pentru cei cu sensibilitate crescută. Un alt avantaj îl constituie trecerea de la sistemul de dozare manual, empiric, utilizând flacoane deschise, la unul controlat, electronic. Cantitățile eliberate din flacoanele sigilate sunt acum calculate pentru maxim de eficiență în consum”, se arată într-un comunicat de presă.

Marie Curie

Secția de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie are o capacitate de 27 de paturi.

Cu un concept complet nou în îngrijirea nou-născuților, secția de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie a contribuit la scăderea mortalității infantile de la un procent de 70-80% în anii '90 la 13-15%.

„Refuzăm să vedem în cei mici nişte resemnaţi fără voia lor. De aceea ne străduim și depunem toate eforturile pentru a oferi o şansă multor copii condamnaţi de neputinţa reală a societății în care s-au născut”, a declarat Robert Miklos, de la Asociația „Inima Copiilor”.  

Internările se fac într-o formulă modernă, prin intermediul site-ului https://www.e-neonat.ro/ și sunt accesibile tuturor pacienților.

Etichete: spitalul Marie Curie sistem modern de dezinfectare Secția de terapie intensivă nou-născuți

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.