Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Situația pacienților infectați cu virus gripal și internați la SCJU Arad

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 19 ianuarie 2023, ora 10:50

Patru pacienți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au fost diagnosticați cu virusul gripal de tip A, potrivit informațiilor date publicității marți, 17 ianuarie a.c.

Este vorba despre patru copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani care s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad cu simptomatologie specifică de gripă, existența virusului fiind confirmată prin testare efectuată la Institutul „Cantacuzino”.

Copiii, doi din municipiu și doi de pe raza județului, au fost internați în Secția Clinică Pediatrie II, în stare stabilă, doi dintre ei, fiind deja externați, se arată într-o postare de pe pagina oficială a SCJU Arad

copil

În ultima săptămână, 194 de cetățeni (113 minori și 81 de adulți) s-au prezentat la spital cu afecțiuni respiratorii, iar 69 dintre ei au necesitat internare – 57 de minori și 12 adulți.

La data publicării informațiilor, în 17 ianuarie, în secțiile de pediatrie - cu un total de 58 de paturi - erau internați 44 de pacienți.

Etichete: SCJU Arad spitalul clinic judetean de urgenta Arad virus gripal tip A virus gripa virus gripal gripa copii simptome gripa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.