Newsflash
Știri

SJU Botoșani: Salvaţi Copiii donează aparatură medicală secţiei Neonatologie

de L. Budin - iul. 5 2022
SJU Botoșani: Salvaţi Copiii donează aparatură medicală secţiei Neonatologie

Organizaţia Salvaţi Copiii donează aparatură medicală în valoare de 900.000 lei secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani - centru care deserveşte tot judeţul.

Donația constă din 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilaţie, 6 monitoare, 8 blendere de aer, 1 hotă filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet de resuscitare neopuff, 2 aparate de ventilaţie CPAP - pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat, se arată într-un comunicat.

salvati2
Sursă foto: Facebook Salvați Copiii România

 

Dotarea are loc în cadrul proiectului „Şansă la viaţă pentru nou-născuţii din Botoşani”, derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani. Proiectul este finanţat de Fundaţia Vodafone România, prin Fondul Viaţă pentru Nou-Născuţi.

Fondul urmăreşte, la nivel naţional, creşterea capacităţii secţiilor şi compartimentelor de neonatologie şi de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata şi transfera pacienţii nou-născuţi cu diferite afecţiuni medicale. În ediţia 2021-2022, pe lângă maternitatea din Botoşani, alte 5 secţii de neonatologie şi terapie intensivă neonatală de nivel I şi II din ţară au primit finanţare în valoare totală de 4,5 milioane lei”, se arată în comunicat.

În maternitatea Mavromati au loc anual în jur de 2.600-2.800 de naşteri, dintre care aproximativ 10% premature.

Ne bucurăm că Organizaţia Salvaţi Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viaţa copiilor din Botoşani şi că am fost parte din acest proiect deosebit. Este foarte important să le putem oferi celor mici cele mai bune tratamente, să facem tot ce este posibil pentru a le salva viaţa, ei sunt cei mai de preţ, pentru ei merită să luptăm şi să investim în aparatură, pentru că investim în viaţa unor luptători”, a spus dr. Carmen Zaboloteanu, şef secţie Neonatologie.

Până la sfârşitul anului 2022, Salvaţi Copiii va dota 55 de unităţi medicale cu echipamente performante, asigurând supravieţuirea şi tratamentul adecvat pentru cel puţin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din judeţele Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Sibiu, Timiş şi Tulcea, precum şi în Bucureşti.

Primul spital privat de dermatologie și chirurgie oncologică se deschide în 2024

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe