Newsflash
Știri

SJU Focșani va face parte din rețeaua de screening IRO Iași

de L. Budin - iul. 14 2022
SJU Focșani va face parte din rețeaua de screening IRO Iași

Spitalul va fi prestator de servicii medicale de screening primar prin mamografie digitală, în cadrul unui proiect de prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân.

Proiectul „ONCOFEM - Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” este desfășurat de Institutului Regional de Oncologie Iași (IRO) în parteneriat cu Fundația Enable, în 12 județe, printre care și Vrancea, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.

screening-focsani
Sursă foto: Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani

 

Programul se derulează până în 2023, având ca obiect principal informarea și testarea femeilor cu vârsta cuprinsa între 50 -69 de ani.

Pentru a face parte din proiect, spitalul din Focșani îndeplinește următoarele criterii de eligibilitate:

  • dispune de un mamograf digital 3D cu toate autorizațiile, certificările și validările tehnice, atât pentru efectuarea mamografiilor, cât și pentru unitatea de citire corespunzătoare;
  • păstrează o evidență a rezultatelor mamografiei și monitorizează numărul de femei trimise pentru evaluări suplimentare și rezultatele acestor evaluări;
  • are medici/tehnicieni radiologi cu competență de senologie imagistică;
  • are registrator medical disponibil pentru programul de screening.

În cadrul proiectului pilot, spitalul va trece printr-un proces de certificare\validare, care va fi finalizat după participarea la două runde de screening, până la finele anului 2023, devenind astfel centru primar local de screening - unități de nivel I (servicii de screening primar prin mamografie digitală) .

Procesul de certificare\validare va fi reglementat de Ministerul Sănătății, pe baza criteriilor definite de „European guidelines for quality assurance în breast cancer screening and diagnosis”, se mai arată în postare.

Pacient oncologic: legea privind „dreptul de a fi uitat” a fost promulgată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe