Newsflash
Știri

SJU Miercurea Ciuc: centru pentru diagnosticarea patologiilor sânului

de L. Budin - sept. 23 2021
SJU Miercurea Ciuc: centru pentru diagnosticarea patologiilor sânului

Un centru modern de senologie a fost înființat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Aparatură performantă va fi folosită pentru diagnosticarea, prevenirea și tratarea patologiilor sânului.

Aparatura a fost achiziţionată cu fonduri din bugetul central şi de la Consiliul Judeţean Harghita, iar centrul funcționează la etajul unu al policlinicii, se arată pe site-ul SJU Miercurea Ciuc.

s2
Sursă foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

 

Lărgirea ofertei medicale al spitalului este importantă pentru noi. (...) Centrul de senologie este unic pentru zonă, dar și în regiune: am reușit achiziționarea unei aparaturi ultramoderne și s-au alăturat acestui centru profesioniști consacrați din Miercurea Ciuc și Târgu Mureș”, a declarat managerul spitalului, dr. Konrád Judit, la inaugurare.

Dr. Burszán-Barabás Andrei, medic-șef al Secției radiologie, a arătat că aparatul de mamografie efectuează și tomosinteză, și oferă o imagine multiplanară a leziunilor examinate, cea ce aduce un plus de siguranță în diagnostic. Cu ajutorul aparatului se va putea realiza și stereotaxie, intervenție care se face în momentul de față numai în două locuri în România.

Dr. Csató Szilárd, medic specialist oncolog, a evidențiat faptul că la femei cancerul mamar este pe primul loc ca incidență și cauză de deces, pentru că majoritatea tumorilor sunt descoperite târziu.

Crește rapid incidența cancerului mamar, în Miercurea Ciuc avem sub tratament și femei de douăzeci de ani. Anual avem 100-150 cazuri noi. Este foarte important ca femeile să vină în timp util la screening”, a subliniat specialistul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe