Newsflash
Știri

SJU Miercurea Ciuc: preşedintele Consiliului Județean trimite Corpul de control

de L. Budin - feb. 11 2022
SJU Miercurea Ciuc: preşedintele Consiliului Județean trimite Corpul de control

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunţat că a trimis Corpul de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, în cazul pacienţilor infectați cu o bacterie.

La jumătatea lui ianuarie, 14 pacienţi care au fost operaţi de cataractă senilă, la secţia de Oftalmologie a SJU Miercurea Ciuc, au făcut endoftalmită, la şase dintre ei fiind identificată bacteria Pseudomonas aeruginosă. Dintre pacienți, 13 au fost reoperaţi, informează Agerpres

chirurgie-oculara1

Recent, reprezentanții unității sanitare au anunțat că trei pacienți și-au pierdut vederea la ochiul operat.

Președintele CJ, Borboly Csaba susţine că a aflat abia acum detalii suplimentare despre caz, inclusiv rezultatele anchetei.

Eu nu am ştiut de rezultatele verificărilor, astăzi am aflat şi îmi pare rău că au fost nereguli, pentru care trebuie să ne dea nişte răspunsuri Consiliul Director şi Corpul de Control al preşedintelui CJ, care va face verificări”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Borboly Csaba.

El a ţinut să sublinieze faptul că „a fost un accident” şi că mesajul transmis nu trebuie să fie acela că spitalul ar avea probleme.

Spitalul Judeţean Harghita este un spital care este în dezvoltare, care are o apreciere mărită, nu numai din partea pacienţilor din judeţul Harghita, aici vin foarte mulţi oameni chiar şi din judeţele limitrofe, chiar şi din Târgu Mureş. Aşadar, solicităm calm şi susţinere, în continuare, ca personalul care a luptat atât de mult, pentru atât de multe vieţi, să-şi poată continua în linişte activitatea”, a mai spus Borboly.

Şeful Serviciului de Supraveghere şi Prevenţie a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (SPIIAM) din SJU Miercurea Ciuc, epidemiologul Sergiu Sîngeorzan, a declarat că, în urma anchetei interne, au fost identificate mai multe probleme privind procedura de procesare a instrumentarului şi de sterilizare. El consideră că „mai mult ca sigur, acolo au fost problemele care au dus la această tragedie”.

El a adăugat că sursa infecţiei nu a fost găsită, dar, cel mai probabil, bacteria a fost adusă din afara spitalului şi manipulată prin intermediul personalului secţiei.

Blocul operator de la secţia de Oftalmologie va rămâne închis până când se vor modifica complet circuitele existente, a mai precizat Sergiu Sîngeorzan. De asemenea, protocoalele au fost revăzute şi revizuite, personalul secţiei a fost din nou instruit şi a trebuit să-şi refacă toate procedurile, astfel încât să nu se mai repede o astfel de situaţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe