Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SJU Pitești se pregătește pentru noul val de COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 2 august 2021, ora 14:45

A fost lansată procedura de achiziție publică pentru echipamente, aparatură medicală si dezinfectanți în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP).

Achizițiile au loc în cadrul proiectului Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în SJUP.

SJU Pitesti

Potrivit reprezentanților spitalului, o parte din aparatura medicală a fost deja achiziționată, la fel și în cazul dezinfectanților.

„Pentru acest proiect nu au fost achiziționate servicii de consultanță. Cu toate acestea, Spitalul Județean de Urgență Pitești a reușit să obțină finanțare europeană, în valoare de 42,445,108.79 lei, sumă care va fi investită pentru a completa dotările existente, absolut necesare managementului pacienților COVID-19, obținându-se 98 de puncte din totalul de 100. Totul este posibil datorită eforturilor personalului implicat, sustinut și motivat în fiecare moment de către managerul instituției, doamna consilier juridic Molfea Adriana”, se arată într-un comunicat al SJUP.

Astfel, unitatea va fi dotată cu dezinfectanți, echipamente de protecție și aparatură de înaltă performanță: aparatură monitorizare hemodinamică avansată, aparatură încălzire plasmă, aparatură ventilație mecanică pentru transport, aparat digital fix pentru radiodiagnostic cu doi detectori, toate acestea fiind necesare în tratarea și diagnosticarea pacienților cu COVID-19 din cadrul SJUP.

„Multe dintre echipamentele ce au fost sau urmează să fie achiziționate vor spori accesul pacientilor la serviciile necesare. De asemenea, spitalul va fi dotat cu echipamente care să permită lărgirea gamei de investigații si proceduri în conformitate cu necesitățile diverselor categorii de pacienți. Aceste dotări vor duce la creșterea nivelului de siguranță al personalului spitalului, reducând numărul de îmbolnăviri în rândul acestora. Vor fi identificate și izolate din timp cazurile de infectie cu virusul SARS-CoV -19, chiar și în cazul pacienților asimptomatici”, se mai arată în comunicat.

Etichete: criza sanitara SJU Pitesti aparatura medicala dezinfectanti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.