Newsflash
Știri

SJU Suceava: angajații vor fi instruiți din nou pentru standardul anti-mită

de L. Budin - ian. 27 2023
SJU Suceava: angajații vor fi instruiți din nou pentru standardul anti-mită

Săptămâna trecută, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul SJU Suceava a fost arestată și este cercetată penal, după ce a fost prinsă în flagrant.

Alexandru Calancea, citat de Agerpres, a spus că spitalele nu au la dispoziţie prea multe instrumente pentru a preveni actele de corupţie, dar că acele puţine pe care le au la îndemână vor fi valorificate la maximum, astfel încât astfel de fapte să nu se repete.

stetoscop

Am demarat reinstruirea personalului medical pentru standardul anti-mită care este implementat la nivelul spitalului din 2019 prin directorii medical şi de îngrijiri, şefii de secţie. Tot personalul va fi reinstruit”, a spus Alexandru Calancea.

El a subliniat că pacienții și aparținătorii sunt informați că în toate secţiile, compartimentele sau cabinetele de ambulatoriu sunt căsuţe poştale de sugestii şi reclamaţii, precum şi formulare în care se pot menționa eventualele probleme întâlnite pe perioada internării.

Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toţi angajaţii, astfel încât să înţeleagă fiecare că aceste practici nu sunt agreate de conducerea SJU Suceava. Aceste lucruri nu trebuie să ne umbrească obiectivele SJU Suceava, care sunt calitatea actului medical, siguranţa şi satisfacţia pacientului şi angajatului”, a spus Alexandru Calancea.

Şefa Secţiei de oncologie din SJU Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată, vineri, 20 ianuarie, pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată. Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar în prezent medicul se află în arest la domiciliu.

SJU Suceava: șefa Secţiei de oncologie, reţinută pentru luare de mită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe