Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SJU Zalău au primit 30 de aparate de ventilație non-invazivă

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 9 decembrie 2020, ora 16:59

Spitalul Județean de Urgență Zalău a avut de gestionat, în luna noiembrie, cea mai are rată de incidență a infectărilor la nivel local de la începerea epidemiei COVID-19, o situație limită dată de un context fără precedent.

De la începutul pandemiei de COVID-19, achizițiile de echipamente de protecție și dotări au reprezentat o provocare pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ), deoarece totul a trebuit să fie făcut într-un mod foarte alert. Un real suport în gestionarea crizei COVID-19 pentru această unitate a fost un parteneriat cu o companie privată, se arată într-un comunicat remis redacției. 

SJUZ-detaliu ventilatoare

Donațiile realizate de aceastî companie, începând cu luna martie 2020 şi până acum, s-au concretizat în dispozitive medicale și echipamente de protecție pentru cadrele medicale, cu impact în funcționalitatea serviciului medical la nivelul cerut de pandemie. 

SJUZ-donatie ventilatoare

Totodată, compania a răspuns unei nevoi urgente a unității sanitare care va face diferența pentru pacienții cu deficiențe respiratorii internați pe Secţia de Pneumologie. Este vorba despre 30 de aparate de ventilaţie non invazivă care au fost donate în luna noiembrie a acestui an.

„Țări cu sisteme de sănătate avansate au fost afectate sever de amploarea pandemiei. Modul de manifestare a infecției SARS-COV2 și evoluția simptomatologiei sunt imposibil de prezis și de anticipat. Sunt pacienți tineri, fără factori de risc sau boli asociate, care după zile de evoluție favorabilă se deteriorează rapid, inexplicabil, având nevoie de oxigenoterapie, ventilație non-invazivă sau chiar invazivă (intubare). Avem pacienți vârstnici, dar și tineri, pe care i-am preluat în serviciul de Pneumologie cu plămânii afectați sever, abia realizau saturații de oxigen în sânge de 30-45 % (alarma se dă la saturații sub 90%). Aceștia au nevoie de ventilație în secție săptămâni în șir”, a declarat dr. Gabriel Găvriluț, medic șef la secția Pneumologie SJUZ, despre necesitatea și importanța aparatelor de ventilație non-invazivă.

Înainte de această donație din partea TenarisSilcotub, secția respectivă era dotată cu trei aparate de ventilație non-invazivă, ca atare, managementul situației actuale a devenit extrem de dificil, nevoia de ventilație non-invazivă a pacienților fiind mult mai mare, a subliniat dr. Gabriel Găvriluț.

„Cele 30 de aparate noi cresc semnificativ rezultatele tratamentului de ventilație non-invazivă și contribuie la reducerea numărului de pacienți transferați la ATI. Apreciez implicarea TenarisSilcotub și promptitudinea în punerea la dispoziție a acestor dotări, atât de utile în contextul actual”, a adăugat acesta.

Etichete: spital judetean spital judetean de urgenta zalau ventilație mecanică aparate de ventilatie mecanica aparate de ventilație ventilație non-invazivă

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.