Newsflash
Știri

SMURD va asigura în orașul Timişoara două maşini de terapie intensivă cu medic

de Florentina Ionescu - apr. 18 2022
SMURD va asigura în orașul Timişoara două maşini de terapie intensivă cu medic

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat vineri operaţionalizarea celei de-a doua maşini de terapie intensivă din municipiul Timișoara.

Raed Arafat a participat, vineri, alături de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, la inaugurarea noului sediu al Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara. Cu această ocazie a făcut câteva declarații. 

Raed Arafat
Foto: arhivă

„Acum SMURD va asigura în municipiul Timişoara două maşini de terapie intensivă cu medic, din care una va fi pe 12 ore, iar una continuă pe 24 de ore, şi patru maşini de prim-ajutor pe lângă ceea ce are Serviciul de Ambulanţă. Ambulanţa de terapie intensivă este standard, fiind deservită de patru persoane doi de la pompieri, paramedici, un medic şi un asistent care provin de la UPU. Şi elicopterul SMURD are doi piloţi de la Ministerul de Interne, un medic şi un asistent de la UPU. Maşina de prim ajutor are de regulă trei pompieri care au făcute cursurile de acordare de prim ajutor, defibrilare etc.”, a afirmat Raed Arafat, citat de AGERPRES.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe