Newsflash
Știri

SNMF, scrisoare către medicii de familie în contextul COVID-19: „Rolul nostru va creşte exponențial”

de Florentina Ionescu - mar. 20 2020
SNMF, scrisoare către medicii de familie în contextul COVID-19: „Rolul nostru va creşte exponențial”

Societatea Naţională de Medicina Familiei / Medicină Generală (SNMF) își arată îngrijorarea cu privire la avalanșa de probleme cu care se confruntă medicii de familie în contextul pandemiei cu COVID-19.

Biroul Executiv al SNMF adresează o scrisoare deschisă tuturor medicilor de familie din România. Această scrisoare conține mesaje de avertizare, semnale de alarmă și chemare la solidaritate și responsabilitate.

scrisoare deschisa medicii de familie

În documentul dat astăzi publicității, SNMF semnalează autorităților riscul ca medicii de familie să devină „victime sau potențiale surse de infecție”.

„Suntem în pragul preluării multor responsabilități pe măsură ce transmiterea infecției cu SARS-CoV-2 va deveni una comunitară. Rolul nostru, al medicilor de familie, va creşte exponențial. Această perspectivă ne găsește nepregătiți din punct de vedere tehnic deoarece nu avem resursele de autoprotecție şi dezinfecție pe care așteptăm să le primim gratuit. Deși ne-am arătat disponibilitatea de a achiziționa materiale de protecție (chiar la prețuri mult mai mari decât cele anterioare pandemiei), în acest moment nu avem de unde să achiziționăm astfel de materiale”, se arată în scrisoarea adresată medicilor de familie.

Textul complet al scrisorii SNMF mai jos:

scrisoare1

 

scrisoare2


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com, SNMF

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe