Newsflash
Știri

Societatea Română de Epidemiologie susține realizarea unui studiu de prevalență a SARS-CoV-2

de Dorina Novac - iun. 5 2020
Societatea Română de Epidemiologie susține realizarea unui studiu de prevalență a SARS-CoV-2

Societatea Română de Epidemiologie susţine iniţiativa de realizare a unui studiu naţional de prevalență a SARS-CoV-2 pe teritoriul României, în perioada iunie-septembrie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, Societatea Română de Epidemiologie (SRE) consideră că este necesar ca strategia din perioada toamnă-iarnă de abordare a infecției cu SARSC-CoV-2 să se bazeze pe date/dovezi cu privire la ponderea populației care a trecut prin boală și a dezvoltat anticorpi specifici lgG.

populatie care a trecut prin corona
Sursă imagine: Pixabay

 

„Un astfel de studiu putea fi realizat la nivel național, potrivit unei metodologii de eșantionare riguros selecționată, după trecerea primului val de pandemie. Perioada verii poate fi folosită pentru a estima care este procentul din populației care a trecut deja până în acest moment prin boală, atât cu forme simptomatice, cât și asimptomatice”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.

Reprezentanții SRE precizează că pe baza rezultatelor acestui studiu trebuie realizate prognozele epidemiologice, cât și strategiile ulterioare, printre care se numără: adaptarea capacității serviciilor medicale, oportunitatea măsurilor de protecție sau de relaxare etc. și chiar cele  de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2, la momentul în care un preparat vaccinal va fi disponibil.

„Acțiunile de supraveghere și controlul unor boli infecțioase din țări ale Uniunii Europene s-au bazat pe rezultatele unor astfel de studii seroepidemiologice și au arătat că demersul este oportun și util și în situația emergenței virusului SARS-Cov-2, care a determinat evolutia pandemică pe care o trăim în acest moment”, se arată în comunicatul de presă.

Societatea Română de Epidemiologie realizează importanța unui asemenea studiu național științific și își arată disponibilitatea de a susține autoritățile în demersurile de realizare a unor strategii realiste de abordare în situația unei posibile manifestări epidemice de infecție cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe