Newsflash
Știri

Solicitare de la MS pentru CNA: două mesaje instigă la nerespectarea măsurilor de protecție

de Florentina Ionescu - ian. 4 2021
Solicitare de la MS pentru CNA: două mesaje instigă la nerespectarea măsurilor de protecție

Întrucât în sfera vizualului au apărut două comunicări care instigă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în vigoare, Ministerul Sănătății cere Consiliului Național al Audiovizualului să ia măsuri.

Ministerul Sănătății a solicitat astăzi Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului.

Potrivit reprezentanților MS, aceste două comunicări instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității, se arată într-un comunicat remis redacției.

cna solicitare din partea ministerului sanatatii reclame masuri covid
Sursa foto: Pixabay

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare „OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR, potrivit sursei citate.

„De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie  2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a  publicului față de măsurile de protecție luate de autorități”, se arată în același comunicat.

MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe