Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Solicitări de fonduri pentru vaccinarea anti-HPV

Viața Medicală
Dunia CRISTESCU vineri, 10 august 2018
    România ar trebui să aloce bani pentru vaccinarea anti-HPV a fetițelor, cu ocazia rectificării bugetare anunțate pentru luna aceasta, susțin șapte organizații nonguvernamentale cu rol în protecția drepturilor pacienților, părinților, femeilor și reprezentanți ai viitorilor profesioniști în domeniul medical. Ele au trimis o scrisoare comună autorităților, în care atrag atenția asupra faptului că România este în continuare singura țară din Uniunea Europeană care nu alocă fonduri pentru această vaccinare.
    Potrivit reprezentanților societății civile, includerea vaccinării anti-HPV în Programul Național de Imunizare la categoria „grupuri populaționale la risc” este o măsură de prevenție mai mult decât necesară, având în vedere situația din țara noastră. Semnatarii scrisorii amintesc că, în România, o dată la două ore, o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani sunt cele mai afectate de această boală. Vaccinarea anti-HPV este deja implementată în 120 de state, iar recent, Australia, țara care a implementat în 2007 un program de vaccinare anti-HPV pentru fetițe cu vârsta cuprinsă între 12 și 13 ani și-a extins programul la băieți în 2013, a anunțat că ar putea deveni prima țară din lume în care cancerul de col uterin să fie eradicat, se mai arată în scrisoare.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.