Newsflash
Știri

Solicitări de fonduri pentru vaccinarea anti-HPV

de Dunia CRISTESCU - aug. 10 2018
Solicitări de fonduri  pentru vaccinarea anti-HPV
    România ar trebui să aloce bani pentru vaccinarea anti-HPV a fetițelor, cu ocazia rectificării bugetare anunțate pentru luna aceasta, susțin șapte organizații nonguvernamentale cu rol în protecția drepturilor pacienților, părinților, femeilor și reprezentanți ai viitorilor profesioniști în domeniul medical. Ele au trimis o scrisoare comună autorităților, în care atrag atenția asupra faptului că România este în continuare singura țară din Uniunea Europeană care nu alocă fonduri pentru această vaccinare.
    Potrivit reprezentanților societății civile, includerea vaccinării anti-HPV în Programul Național de Imunizare la categoria „grupuri populaționale la risc” este o măsură de prevenție mai mult decât necesară, având în vedere situația din țara noastră. Semnatarii scrisorii amintesc că, în România, o dată la două ore, o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani sunt cele mai afectate de această boală. Vaccinarea anti-HPV este deja implementată în 120 de state, iar recent, Australia, țara care a implementat în 2007 un program de vaccinare anti-HPV pentru fetițe cu vârsta cuprinsă între 12 și 13 ani și-a extins programul la băieți în 2013, a anunțat că ar putea deveni prima țară din lume în care cancerul de col uterin să fie eradicat, se mai arată în scrisoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe