Newsflash
Știri

Solidaritatea Sanitară: 23% din munca unui medic, muncă neplătită

de Dorina Novac - oct. 28 2021
Solidaritatea Sanitară: 23% din munca unui medic, muncă neplătită

Până la 23% din munca unui medic dintr-un spital care tratează astăzi pacienți COVID reprezintă muncă neplătită, prin efectul înghețării drepturilor cuvenite de către guvern, a precizat Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” au subliniat că acest procent este rezultatul refuzului de plată a gărzilor suplimentare cu tariful orar al salariului de bază actual – situație exemplificată pentru medicul primar, care efectuează 5 gărzi suplimentare într-o lună.

Ro Vaccinare
Sursă imagine: Ro Vaccinare // Facebook

„Altfel spus, până la 55 de ore de muncă dintr-o lună reprezintă muncă neplătită pentru un medic întrucât decidenții au refuzat și refuză să recunoască eforturile acestor profesioniști, apelând la prorogarea prevederilor legale în defavoarea aplicării acestora. Cum profesioniștii din Sănătate nu-și «prorogă» munca, tot astfel nici decidenții nu trebuie să le proroge drepturile!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe