Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Solidaritatea Sanitară: Guvernul a transmis CES forma de OUG pentru pensia de urmaș

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 20 iulie 2021, ora 09:40

Acordarea pensiei urmașilor lucrătorilor din sănătate căzuți la datorie stagnează de peste un an de zile, au precizat reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Principalul argument al Guvernului, la diferitele întâlniri în care „Solidaritatea Sanitară” a cerut rezolvarea acestei probleme, ținând de lipsa unor reglementări/norme de aplicare a legii.

pensie de urmas

„Recent, guvernul a transmis către Consiliul Economic și Social, pentru avizare, proiectul de ordonanță de urgență care modifică și completează prevederile legii nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, astfel încât acest drept să devină aplicabil de facto”, au transmis reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Etichete: pensia de urmas Federatia „Solidaritatea Sanitara” actiuni medicale impotriva COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.