Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Solidaritatea Sanitară: Testarea gratuită a tuturor lucrătorilor din Sănătate, soluția optimă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 19 octombrie 2021, ora 13:05

Toți salariații din Sănătate trebuie testați gratuit, indiferent dacă s-au vaccinat anti-COVID sau nu, au precizat reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” .

COVID Test

„Testarea gratuită a tuturor lucrătorilor din Sănătate este soluția optimă! A fost una dintre soluțiile pe care Solidaritatea Sanitară a cerut-o la începutul pandemiei, este și acum. Utilizarea coerciției legislative, respectiv obligativitatea plății testării de către salariatul nevaccinat, nu aduce cu sine ieșirea din actuala situație dezastruoasă, situație de care nu mai este cazul să amintim cine este vinovat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federației.

Sindicaliștii subliniază că toți salariații din Sănătate trebuie testați gratuit indiferent în ce situație se află, vaccinat sau nevaccinat, recunoscându-se concomitent dobândirea imunității prin cele două forme: vaccin sau trecerea prin boală.

„Campania pro-activă de vaccinare trebuie să continue, într-o altă formă decât până acum, pornind de la datele reale legate de procentul salariaților vaccinați (pe care nu le avem prezentate nici la acest moment în mod transparent, pe fiecare categorie de salariați) și de la identificarea cauzelor pentru care o parte a salariaților nu s-a vaccinat încă, pentru a putea interveni în sensul convingerii lor și nu al obligării”, transmite sursa citată.

 

Etichete: Federatia „Solidaritatea Sanitara” testare gratuita vaccinare anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.