Newsflash
Știri

Soluție pentru lipsa locurilor la ATI, în contextul COVID-19

de Dorina Novac - dec. 14 2020
Soluție pentru lipsa locurilor la ATI, în contextul COVID-19

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România trag un semnal de alarmă cu privire la criteriile raționale de alocarea a resurselor în tratarea pacienților COVID-19.

Potrivit Federației „Solidaritatea Sanitară” din România, în condițiile în care resursele de tratare a pacienților COVID-19, mai ales cele de tip ATI, sunt în mod evident (pentru lucrătorii din sănătate) cu mult sub nivelul celor necesare, în mod evident nu toți pacienții vor putea beneficia de ele.

locuri la ATI
Sursă imagine: Pixabay

Reprezentanții Federației au precizat că există două tipuri de soluții la o asemenea problemă:

  1. Soluția practicată până în acest moment în România: lipsa de transparență însoțită evitarea asumării răspunderii la nivel instituțional și pasarea responsabilității către profesioniștii din sănătate.

„De obicei ea implică aplicarea regulii «primul venit, primul servit», fiind o variantă care implică încălcarea mai multor principii etice”, au menționat aceștia.

  1. Asumarea în mod public a unor criterii raționale de alocarea a resurselor, bazate pe respectarea unor principii etice ce sunt în acord cu valorile societății. Este o soluție bazată pe abordarea rațională și transparentă a problemei.


„Abordarea transparentă și pe criterii raționale a problemei este soluția pe care o recomandăm”, a subliniat Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe