Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Soluţii pentru sănătate

Viața Medicală
Dan M. DUMITRU joi, 28 noiembrie 2013
   O nouă ediţie – a patra din acest an – a dezbaterilor Romanian Health Forum, organizată de Medien Conferences, la care „Viaţa medicală“ este partener, va avea loc la 12 decembrie, la Bucureşti. Tema acestei ediţii este „Sănătatea 2014, o speranţă de viitor“.
   Evenimentul va reuni reprezentanţi ai Ministerului Sănătaţii, manageri de unităţi medicale de stat şi private, reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, ai Colegiului Farmaciştilor şi pieţei farma, ai companiilor de aparatură medicală şi soft medical, companii de asigurări de sănătate şi malpraxis, furnizori de soluţii, echipamente şi servicii specifice industriei, experţi, investitori, instituţii financiar-bancare.
   Agenda acestei ediţii se axează pe două teme de interes, în contextul actual, abordate în cadrul a două sesiuni plenare: reforma în sănătate, respectiv, soluţii de îmbunătăţire a sistemului naţional de sănătate. Vor fi tratate, printre altele, subiecte cum ar fi reorganizarea şi restructurarea Ministerului Sănătăţii, programele naţionale de sănătate şi obiectivele acestora pentru anul 2014, proiectele-pilot privind statutul spitalelor şi creşterea veniturilor medicilor şi echipelor medicale, continuarea procesului de descentralizare în sănătate, elaborarea pachetelor de servicii medicale de bază, importanţa surselor de finanţare şi cofinanţare în sectorul de stat şi privat, parteneriatul public-privat ca modalitate de finanţare a sănătătii, situaţia accesării fondurilor europene.
   Printre invitaţi semnalăm prezenţa mai multor oficiali naţionali: Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii; dr. Vasile Cepoi, consilier de stat la cancelaria prim-ministrului; dr. Victor Olsavszky, şeful Biroului pentru România al OMS; prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România; prof. dr. farm. Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România; dr. Cristian Silviu Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate; Dan Zaharescu, director executiv la Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM); Robert Popescu, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România; Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, dr. Ion Luchian, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României; Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, un reprezentant al Băncii Mondiale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.