Newsflash
Internaționale

Sondă pentru controlul activităţii neuronale

de Dr. Diana Andronache - iun. 17 2022
Sondă pentru controlul activităţii neuronale

Cercetătorii de la Universitatea din California și de la Institutul Salk pentru Studii Biologice au dezvoltat o sondă neuronală minusculă, flexibilă, care poate fi implantată pentru perioade mai lungi de timp cu scopul de a înregistra și stimula activitatea neuronală, reducând în același timp leziunile ţesutului înconjurător.

       Această sondă neuronală este extrem de subţire, având dimensiuni de aproximativ o cincime din lăţimea unui fir de păr. Cercetătorii susţin că acest tip de dispozitiv ar putea fi utilizat pentru studiul zonelor mici și dinamice ale sistemului nervos, precum nervii periferici sau măduva spinării.

        Echipa de cercetători a implantat sondele în creierul șoarecilor vii timp de aproape o lună. Acestea nu au provocat aproape niciun proces inflamator în ţesutul cerebral. Sondele sunt capabile atât să înregistreze activitatea electrică a neuronilor, cât și să stimuleze seturi specifice de neuroni, folosind lumina, pentru a produce anumite răspunsuri fizice. Prin folosirea canalelor optice ale sondelor, cercetătorii au stimulat neuronii din cortexul șoarecilor pentru determina mișcările la nivelul mustăţilor. În viitor, echipa își propune să efectueze studii la nivelul măduvei spinării utilizând aceeași sondă.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220609132006.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe