Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Speranţe mari într-un nou spital privat

Viața Medicală
Mirabela VIAŞU miercuri, 30 ianuarie 2013
   Pe piaţa unităţilor medicale private din Capitală a fost lansat un nou centru cardiovascular. Clădirea de nouă etaje cuprinde opt săli de operaţie, în două blocuri operatorii moderne, cu servicii de ATI independente, facilităţi de sterilizare pentru orice tip de chirurgie – în special cardiovasculară. Saloanele pentru pacienţi sunt împărţite pe trei etaje şi au în total 140 de paturi. Noul spital, în care s-au investit până în prezent 40 de milioane de euro, a devenit operativ din luna iulie a anului trecut. În şase luni de funcţionare, au fost trataţi peste 2.200 de pacienţi şi au fost realizate mai mult de 100 de intervenţii chirurgicale de înaltă complexitate, precum chirurgie coronariană pe cord bătând sau extirparea unei tumori pe cord.
   În ceea ce priveşte personalul medical, în Spitalul Monza lucrează cu normă întreagă 40 de medici specialişti, care au lucrat şi s-au perfecţionat în spitale din Italia sau din străinătate. Printre aceştia se numără conf. dr. Şerban Bălănescu, în fruntea secţiei de cardiologie intervenţională, dr. Theodor Cebotaru, şeful secţiei de chirurgie cardiacă, şi dr. Călin Popa, care conduce secţia de chirurgie vasculară. Aşa cum a explicat şi conferenţiarul Bălănescu, este vorba de o echipă de medici de aceeaşi generaţie, competenţi să efectueze tratamente complexe şi intervenţii complicate, tratând orice tip de complicaţie cardiovasculară. Întâmplător însă, un pacient al noului spital a trebuit recent să fie operat, în regim de urgenţă, în sistemul public, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu“ din Bucureşti, după cum ne-a mărturisit prof. dr. Vlad Anton Iliescu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară: „Nu ştiu foarte multe despre acest nou spital, vă pot spune că noi a trebuit să operăm în urgenţă o complicaţie foarte gravă venită de la ei. Prin această intervenţie, sistemul public a ajutat acest spital cu suma de 15.000 de euro. Sper ca, în viitor, să ne ajute ei pe noi“.
   Pentru anul 2013, conducerea Spitalului Monza şi-a propus să deschidă o secţie de chirurgie cardiovasculară pediatrică şi un departament de chirurgie oncologică. Unitatea medicală deţine deja infrastructura şi aparatura medicală necesare înfiinţării şi funcţionării acestora. Potrivit preşedintelui spitalului, Cristian Colţeanu, primele astfel de operaţii se vor putea efectua începând cu luna mai.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.