Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Speranţe pentru oncologia pediatrică

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE marţi, 21 februarie 2012

Asociaţiile P.A.V.E.L. şi Little People au organizat, la 15 februarie a.c., de Ziua Internaţională a Cancerului la Copil, o serie de evenimente pentru a atrage atenţia asupra luptei împotriva afecţiunilor oncopediatrice.

   Miercuri, Asociaţia Little People a lansat campania de comunicare „Eu ştiu cine sunt. Cancerul nu mă defineşte“, iar în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Suceava s-au putut cumpăra brăţări galbene inscripţionate cu: „Temerarii ştiu că se poate – Poţi şi Tu!“. P.A.V.E.L. a organizat programe de teatru şi dans pentru copiii de la Clinica de pediatrie din Institutul Clinic Fundeni şi Institutul Oncologic Bucureşti.
   În România, în fiecare an, aproximativ 400 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Rata medie de vindecare a acestora este de circa 30–60%, în timp ce în ţările dezvoltate aceasta ajunge şi la 80%, în funcţie de specificul bolii. Comparativ însă cu anul 2006, când doar la o treime din micii pacienţi români boala a fost identificată în stadii incipiente, în 2010, peste jumătate din cazurile cu viză oncologică au fost descoperite în stadiile I sau II.
   Pentru a crea o politică adecvată şi coerentă de dezvoltare a unei strategii naţionale privitoare la cancerul copilului, Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică va organiza, la începutul lunii mai, o conferinţă în cadrul căreia să fie prezentate, în premieră, informaţiile colectate prin Registrul naţional al cancerului, înfiinţat în 2009. În plus, există demersuri pentru restabilirea oncologiei pediatrice ca specializare medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.