Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spital modular cu 500 de locuri, destinat cazurilor ușoare de COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 8 mai 2020, ora 18:35

Un nou spital modular COVID-19 a fost inaugurat, vineri, la București. Unitatea medicală are o capacitate de 500 de locuri și este o secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Faceebok deschiderea unui spital modular, unde pot fi tratați 500 de pacienți care au forme ușoare de COVID-19.

spital modular firea

„Am inaugurat astăzi la București cel mai mare Spital modular COVID-19 din țară, care va putea primi 500 de pacienți îmbolnăviți cu coronavirus de tip nou, respectiv pe cei cu forme ușoare. Formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecțioase. Sunt atât saloane cu 2 locuri, cât și rezerve pentru o singură persoană, și fiecare dintre acestea are, pe lângă pat, noptieră, dulap, și boiler pentru apă caldă, baie proprie și aer condiționat”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit edilului, cadrele medicale au deja pregătită o zonă dedicată documentațiilor medicale, dar și pentru odihnă. Cabinetele pentru medici au, de asemenea, toalete proprii și fiecare va avea laptop și conexiune la internet. De asemenea, aceasta a mai precizat că vor asigura și hrana pentru pacienți și pentru personalul medical, cât și spații de cazare pentru cadrele medicale.

spital modular 2

„Nu ne dorim să ajungem în punctul ca bucureștenii să le folosească, dar este necesară pregătirea în astfel de situații, pentru a ne organiza din timp pentru o eventuală evoluție viitoare. Dacă va fi nevoie, însă, de aceste spații, cei care vor veni au deja asigurate toate condițiile. (...) În orice caz, nu sunt bani irosiți, pentru că – fiind o construcție cu structură metalică - tot ceea ce este aici va fi refolosit, la finalul pandemiei, pentru organizarea de șantier a Spitalului Metropolitan”, a mai scris primarul general pe rețeaua de socializare.

Aceasta mai spune că noul spital modular COVID-19 este edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan. Iar din punct de vedere administrativ, acesta contituie o secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

spital modular 3

Spitalul beneficiază, totodată, de rețea de canalizare construită independent de sistemul de canalizare al Bucureștiului, conform normelor, și de sursă alternativă de electricitate. Cele peste 250 de containere utilizate, canalizarea, electricitatea, echipamentele și dotările au costat până în 2 milioane de euro.

spital modular covid-19

„Acest spital este, practic, unul suplimentar față de spațiile pe care le avem deja, are capacitate similară Spitalului Babeș. Pacienții cu forme ușoare vor putea fi tratați foarte bine aici. Spațiul permite inclusiv acces cu cărucior sau brancardă, dacă va fi nevoie”, a declarat Emilian Imbri, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Sursă imagine: Gabriela Firea/Facebook

Etichete: spital modular COVID-19 coronavirus in romania covid-19 Spitalul de Boli Infectioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.