Newsflash
Știri

Spitalul Colțea, iluminat în turcoaz de „Ziua Internațională de Conștientizare a Infecției cu HPV”

de Dorina Novac - mar. 6 2023
Spitalul Colțea, iluminat în turcoaz de „Ziua Internațională de Conștientizare a Infecției cu HPV”

Spitalul Clinic Colțea a marcat, și în 2023, „Ziua Internațională de Conștientizare a Infecției cu HPV”, alături de Asociația Mame Pentru Mame.

Sâmbătă, 4 martie, la ora 19:00, cel mai vechi spital din București a fost iluminat în turcoaz, culoarea special dedicată acestei zile internaționale – inițiată de Asociația Internațională Papillomavirus.

Coltea

„Spitalul Clinic Colțea și Asociația Mame pentru Mame, cu sprijinul MSD România au realizat chiar în fața Spitalului Colțea o expoziție florală urbană, însoțită de câteva panouri cu mesaje importante despre infecția cu HPV și cum poate fi prevenită, pentru a atrage atenția asupra numărului mare de femei care își pierd anual viața din cauza cancerului de col uterin”, transmit reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

În România, vaccinarea împotriva infecțiilor cu HPV este inclusă în cadrul Programului Național de Imunizare, pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani. Vaccinarea este gratuită și se face la solicitarea părinților/ reprezentanților legali care vor formula o cerere la medicul de familie.

Citește și: Ziua Internațională de Conștientizare a HPV, marcată la 4 martie

Potrivit sursei citate, în viitorul apropiat, vaccinul împotriva HPV ar urma să fie compensat în România inclusiv pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani.

La nivel mondial, infecția cu HPV cauzează anual peste 630.000 de cazuri de cancer în rândul femeilor. România înregistrează cea mai mare incidență și cea mai mare rată a mortalității prin cancerul de col uterin, comparativ cu țările Uniunii Europene.

În fiecare an, aproape 3.300 de femei din România primesc diagnosticul de cancer de col uterin,  acesta fiind al treilea cel mai întâlnit tip de cancer în rândul femeilor din țara noastră. În România, mor anual peste 1.500 de femei din cauza cancerului de col uterin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe