Newsflash
Știri

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a primit un robot care face dezinfecție

de Dorina Novac - mai 13 2020
Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a primit un robot care face dezinfecție

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din municipiul Constanţa a primit, sub formă de donaţie, un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC.

Robotul, care foloseşte spectrul de lumină UVC, este complet autonom, funcţionează fără intervenţie umană şi poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operaţii, având o productivitate mult mai mare şi protejând astfel personalul medical din spitale, scrie Agerpres, potrivit unui comunicat de presă.

robot la constanta

Tehnologia robotului este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor şi a altor patogeni.

Acesta este creat de Bucharest Robots, cu ajutorul sponsorilor Asociatia Notarilor Pontus Euxin din Constanta si ING Tech.

„Astăzi, 12 mai 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a primit sub formă de donaţie un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC. Această donaţie a fost posibilă datorită implicării sponsorilor: Asociaţia Notarilor Pontus Euxin din Constanţa şi a ING Tech. Fundaţia Comunitară Bucureşti, Bucharest Robots şi Asociaţia Suport şi-au oferit sprijinul pentru identificarea unei astfel de soluţii prin care comunitatea a putut contribui la protejarea vieţii medicilor care lucrează în linia întâi în lupta cu COVID-19, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa”, susţin reprezentanţii Bucharest Robots, potrivit Agerpres.

De menționat că soluția respectivă este folosită în peste 50 de ţări, iar în România, la Spitalul Modular COVID-19 al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, dar şi de agenţi economici. 

 


Notă autor:

Sursă imagine: Bucharest Robots/Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe