Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Boli Infecţioase din Iași va interna doar pacienţi cu COVID

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 6 septembrie 2021, ora 15:42

Începând de miercuri, Spital de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi va interna doar pacienţi COVID-19, singurele excepţii fiind pacienţii cu HIV/SIDA.

Managerul Spitalului, Florin Roşu, a precizat că în prezent sunt spitalizate peste 100 de persoane confirmate pozitiv la COVID-19, care au forme medii şi severe, scrie Agerpres.

Spital Iasi

„Începând de miercuri, Spitalul de Boli Infecţioase va îngriji exclusiv pacienţi COVID-19. La acea dată, toate pavilioanele spitalului vor fi operaţionalizate în acest sens. Singura patologie non-COVID care va beneficia de îngrijire de specialitate şi se va desfăşura în condiţii epidemiologice corecte, stricte, într-un sector special destinat, va fi patologia HIV/SIDA. După redistribuirea pacienţilor îngrijiţi în terapia intensivă mobilă, care în momentul de faţă este destinată pacienţilor non-COVID, dar care va fi dezinfectat şi sterilizat, şi acest sector va fi destinat pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2”, a declarat Florin Roşu.

Acesta a subliniat că capacitatea pacienţilor care necesită terapie intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi va fi mărită la 17 paturi.

Etichete: spitalul de boli infectioase din iasi pacienti covid-19 terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.