Newsflash
Știri

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit prima tranşă de Remdesivir

de Dorina Novac - aug. 10 2020
Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit prima tranşă de Remdesivir

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a primit o primă tranşă din antiviralul Remdesivir, folosit pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Unitatea medicală a primit 35 de flacoane din medicamentul care este administrat pacienţilor cu forme medii şi severe, internați în secția ATI.

Cantitatea primită de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara ajunge pentru tratamentul a 7 pacienţi eligibili.

remdesivir
Sursă imagine: Pixabay

 

Potrivit Agerpres, managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, a declarat, sâmbătă, că această primă tranşă a fost primită în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a şapte pacienţi eligibili.

„Este un prim transport. Aşteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienţi. Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă”, a precizat dr. Cristian Oancea.

Citește și: România primește peste 25.000 de doze de remdesivir pentru pacienții cu COVID-19

Medicul mai spune că au administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat şi ventilat mecanic.

„Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reuşit să obţinem medicamentul fiind cooptaţi într-un studiu internaţional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a explicat acesta.

România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în ţara, în trei tranşe, în urma contractului semnat de Comisia Europeană și compania farmaceutică producătoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe