Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Pediatrie din Iași, închis după ce soțul unui medic a fost depistat pozitiv

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 17 martie 2020, ora 16:56

Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi a fost închis, marţi, și se așteaptă rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul unui medic.

Este vorba despre șefa clinicii de Oncologie, care a fost două zile în Franţa alături de soţul ei, medic la Institutul Regional de Oncologie. Acesta a fost confirmat pozitiv cu infecţie de coronavirus.

medic depistat

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi a declarat că măsura a fost impusă la recomandarea DSP până la sosirea rezultatelor analizelor medicale ale medicului care coordonează clinica de Oncologie Pediatrică, informează Agerpres.

„În acest moment, la recomandarea DSP, conducerea spitalului a hotărât ca nimeni să nu iasă şi să nu intre nimeni în spital, cu excepţia urgenţelor. Suntem în spital cei care am intrat în tura de dimineaţă, ceilalţi sunt în afara spitalului, tura doi nu a intrat în spaţiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

Potrivit sursei citate, medicul Ingrith Miron s-a deplasat săptămâna trecută, în Franţa, cu soţul său, prof.univ.dr Lucian Miron, şeful clinicii de oncologie din cadrul Institutului de Oncologie din Iaşi.

Acesta nu a fost lăsat să se întoarcă la serviciu de conducerea Institutului Regional de Oncologie până când nu a făcut testul pentru coronavirus. În urma testului făcut luni, rezultatul medicului Lucian Miron a fost pozitiv la infecţia cu acest tip de virus. Acesta a fost dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a fost internat.

Rezultatele probelor dr. Ingrith Miron nu au fost încă anunţate, motiv pentru care iniţial conducerea Spitalului de Pediatrie a anunţat că a izolat tot personalul şi pacienţii care s-au aflat în contact cu medicul.

Sursă imagine: rawpixel.com

Etichete: coronavirus romania covid-19 Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi dus cu izoleta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.