Newsflash
Știri

Spitalul de Urgență din Galați va avea heliport medical

de Dorina Novac - mar. 9 2020
Spitalul de Urgență din Galați va avea heliport medical

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a demarat procedurile pentru realizarea heliportului medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că au fost demarate procedurile pentru realizarea heliportului medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Galaţi.
Potrivit acestuia, heliportul pentru elicopterul SMURD va fi realizat pe acoperişul parcării supraetajate care se construieşte în curtea unităţii medicale.

Heliport Galati

„Am primit veşti bune din partea specialiştilor în construcţii, care ne-au comunicat oficial că putem construi un heliport pentru elicopterul SMURD pe acoperişul parcării supraetajate. Astfel, vom extinde parcarea cu încă un etaj, adică cu peste 100 de noi locuri de parcare. Heliportul va fi dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel că pacienţii aflaţi în situaţie gravă vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul la orice oră din zi şi din noapte. În cazurile grave, timpul poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, heliportul va fi dotat cu lift exterior”, a anunțat Costel Fotea.

În acest moment, în România, doar două spitale au piste omologate pentru aterizarea pe timp de noapte.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe