Newsflash
Știri

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a primit 100 de paturi electrice

de Dorina Novac - aug. 30 2021
Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a primit 100 de paturi electrice

Peste 100 de paturi medicale electrice, în valoare de 1,6 milioane de lei, au ajuns în dotarea Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad.

Potrivit reprezentanților spitalului, de aceste echipamente vor beneficia secţiile Cardiologie, Chirurgie, Dermatovenerologie, Medicina Internă - cronici, Medicina internă, Neurologie, Obstetrică ginecologie, Oncologie, ORL, Ortopedie şi Pneumologie.

paturi electrice

„Pe lângă paturile electrice ultraperformante de la ATI, zilele acestea încă 100 de paturi electrice, în valoare de 1.632.846 lei, au ajuns în dotarea secțiilor Cardiologie, Chirurgie, Dermato-venerologie, Medicină Internă- cronici, Medicină internă, Neurologie, Obstetrică ginecologie, Oncologie, Orl, Ortopedie, Pneumologie”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

De asemenea, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a devenit, de săptămâna trecută, al treilea spital din România care deține un dispozitiv medical performant utilizat pentru investigarea pacienților cu afecțiuni cardiovasculare - NICaS (Non-invasive Cardiac System).

„NICaS, acest device de navigare pentru un management optim al bolilor cardiace și cardiovasculare bazat pe o măsurare noninvazivă, va deveni operational pentru pacienți, începând cu luna septembrie a acestui an, în Ambulatoriul Spitalului de Urgență Elena Beldiman Bârlad, și va folosi o metodă nonivazivă, riscurile fiind reduse la maximum. Rezultatul personalizat va fi folosit foarte ușor în elaborarea sau îmbunătățirea schemei de tratament aferentă fiecărui pacient”, au mai anunțat reprezentanții spitalului.

NICaS

Acest echipament există doar în clinici din SUA, Canada și Israel, în România fiind prezent la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” de la Fundeni, respectiv Spitalul Municipal Sighetul Marmației, județul Maramureș.

NICaS va fi conectat în rețea, iar analizele vor fi „citite” online de către partenerii din Israel, profesori universitari, medici cardiologi specialiști ce vor da pe loc soluțiile pentru pacienții investigați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe