Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul din Hunedoara va achiziţiona un aparat RMN

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 25 august 2022, ora 09:21

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a demarat procedurile legale pentru achiziţionarea unui aparat RMN, după ce Ministerul Sănătății a alocat unității medicale 5,3 milioane de lei.

spital hunedoara

„De regulă astfel de dotări merg cu precădere spre spitalele judeţene. Chiar dacă nu are statut de spital judeţean, spitalul din Hunedoara are o adresabilitate comparabilă cu a unui spital judeţean. Pe lângă pacienţi din tot judeţul, avem şi pacienţi din afara judeţului Hunedoara. Un aparat RMN modern este mai mult decât necesar pentru un act medical cu adevărat performant”, a precizat managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.

Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” a mai fost dotat cu două computere-tomograf, cel de-al doilea fiind unul de ultimă generaţie, achiziţionat anul trecut prin intermediul unei finanţări europene în valoare totală de 2 milioane de euro (sumă din care s-au mai asigurat şi alte dotări importante şi necesare unităţii medicale amintite).

„Mă bucură faptul că ministrul sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, a fost receptiv la nevoia spitalului din Hunedoara de a avea şi un aparat RMN. Prea mulţi pacienţi din Hunedoara sunt nevoiţi să meargă în alte oraşe pentru astfel de investigaţii ori să aştepte perioade lungi de timp pentru a beneficia de acestea, mai ales dacă este vorba despre proceduri care se decontează de către CJAS. Sper ca procedura de licitaţie pentru achiziţionarea aparatului să se desfăşoare fără întârzieri astfel încât Spitalul Municipal Hunedoara să aibă un RMN de ultimă generaţie cât mai repede cu putinţă”, a menționat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Etichete: spitalul din Hunedoara aparat RMN computer tomograf

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC