Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul din Suceava a primit un ventilator de terapie intensivă și echipamente de protecție

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 2 aprilie 2020, ora 09:59

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a primit o primă tranșă de echipamente de protecție și aparatură medicală vitale.

Potrivit unui comunicat de presă, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 și zeci de pacienți și-au pierdut viața, a primit, începând de ieri, prin intermediul mecanismului de urgență deschis de Salvați Copiii România, o primă tranșă de echipamente de protecție și aparatură medicală vitale.

Salvati Copiii Romania 1

Astfel, instituția a fost dotată cu un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție constând în mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere, combinezoane de protecție, bonete, botoși și 375 kg de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră.

Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanțare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group.

Salvati Copiii Romania

Potrivit Salvați Copiii România în perioada următoare alte unități medicale din județ vor fi dotate prioritar.

După Maternitatea Bucur, transformată în centru special pentru cazurile de COVID-19 la gravide, alte cinci spitale din București și din țară au primit, săptămâna trecută, aparatură și echipamente medicale indispensabile.

Etichete: echipamente medicale ventilator de suport respirator manusi chirurgicale Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.