Newsflash
Știri

Spitalul Floreasca, la a șaptea acţiune de coordonare a prelevării de organe

de Florentina Ionescu - sept. 20 2021
Spitalul Floreasca, la a șaptea acţiune de coordonare a prelevării de organe

Agenția Națională de Transplant – ANT a anunțat recent că trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi, datorită oamenilor care au înțeles că donarea de organe este un gest suprem.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (SCUB - Spitalul Floreasca) s-a realizat o nouă prelevare de organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală, au anunțat reprezentanții ANT pe o rețea socială. Familia pacientei a oferit altor familii bucuria de a-i avea pe cei dragi  alături. 

transplant ant foto principala

„În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general a personalului secţiei ATI şi a coordonatorului de transplant. Cu eforturi, având în vedere situaţia dictată de pandemia COVID 19, echipa spitalului Floreasca a făcut din nou posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar cursa pentru viaţă să poată fi pornită”, se arată pe pagina oficială a ANT.

La intervenţia de prelevare au participat echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat şi rinichi. Este cea de-a șaptea acţiune de coordonare la spitalul bucureştean de la începutul anului şi a doua în decurs de câteva zile, mai precizează reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale celor două centre de excelenţă din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi astfel alţi trei oameni primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic şi renal. 

transplant ant anunt spitalul floreasca

„În aceste zile complicate şi dificile, în care viaţa tuturor este prinsă într-un «război» parşiv, astfel de momente ne fac martori că există speranţă şi ne demonstrează faptul că umanitatea, responsabilitatea şi solidaritatea trebuie să fie dezideratul nostru, al tututror. Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă”, au conchis reprezentanții ANT.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe