Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Grigore Alexandrescu a rămas fără ambulanță funcțională

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 16 martie 2021, ora 12:12

Organizația Salvați Copiii România face un apel pentru strângere de fonduri, după ce Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a rămas doar cu o ambulanță veche.

Cel mai mare spital pentru copii din România, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „ Grigore Alexandrescu”, are nevoie de o ambulanță, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită intervenție, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Apel ambulanta Grigore Alexandrescu

În acest moment, unitatea medicală are la dispoziție doar o ambulanță veche, din 2007, care necesită reparații. Salvați Copiii România lansează un mecanism de strângere de fonduri – sunt necesari aproximativ de 77.290 de euro, pentru o ambulanță dotată special pentru pediatrie. Celelalte patru ambulanțe aflate în dotare nu sunt funcționale și urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb, potrivit sursei citate.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de zece secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate.

Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgențe medico-chirurgicale.

Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme. 

Apel ambulanta Grigore Alexandrescu3

Costul unei ambulanțe care să transporte, din diferite zone, în condiții medicale adecvate, copiii care au nevoie de intervenție medicală este în jur de 77.290 de euro.

Astfel, organizaţia Salvaţi Copiii România lansează un mecanism pentru strângere de fonduri, astfel încât medicii să aibă cât mai rapid la dispoziție o ambulanță nouă. Cei care doresc să ajute, o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct in contul Organizației.

Etichete: Salvati Copiii Romania salvati copiii ambulanta servicii de ambulanta ambulanta veche spitalul clinic de urgenta pentru copii grigore alexandrescu spitalul grigore alexandrescu grigore alexandrescu asistenta pediatrica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.