Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Județean Bacău are toate locurile ocupate la ATI

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 28 iulie 2020, ora 09:30

Toate locurile din secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău sunt ocupate cu pacienţi infectaţi cu coronavirus, a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, a scris pe pagina sa de Facebook că, în acest weekend, în județul Bacău s-au înregistrat 158 de infectări cu noul coronavirus.

sectia ati bacau
Sursă imagine: unsplash.com

 

Potrivit lui, în Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

„Deși, etajele 4 și 5 din clădirea Spitalului Municipal Bacău, care sunt dotate special pentru pacienții COVID-19, au fost finalizate în timp record, nici până acum Ministerul Sănătății nu a eliberat autorizația de funcționare. Dar acum o lună și jumătate, îl plimbau țanțoși pe ministrul Tătaru prin secțiile de pe cele două etaje. În aceste condiții birocrația face victime!”, a scris Sorin Braşoveanu pe Facebook.

Preşedintele CJ Bacău i-a cerut prefectului judeţului, Liviu Alexandru Miroşeanu, să ia în serios această criză și să ia măsuri urgente.

Acesta a mai precizat că au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus în majoritatea instituțiilor care au program cu publicul, inclusiv la Instituția Prefectului, și este necesară respectarea legii.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Bacău au fost confirmate, până în prezent, 1.211 cazuri de COVID-19.

Etichete: terapie intensiva coronavirus romnaia pacienti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.