Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu a achiziționat 50 de rampe de oxigen noi

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 30 septembrie 2021, ora 11:31

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu vor beneficia de condiții mai bune de tratament în urma dotării unității cu 50 de console pentru alimentare cu oxigen la capul bolnavului.

Investiția, în valoare de 119.000 lei (TVA inclus) a fost realizată cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

SCJU Sibiu
Sursă imagine: Consiliul Județean Sibiu // Facebook

Consolele sunt prevăzute cu o priză de oxigen medicinal, două prize de aer și două prize electrice.

„Un număr de 26  de rampe noi au fost deja instalate în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase pentru a crește calitatea serviciilor oferite, cu atât mai mult cu cât în cadrul acestei secții sunt tratați pacienții infectați cu SARS-CoV2 care, de cele mai multe ori, au nevoie de suport respirator”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Restul consolelor urmează să fie instalate în cadrul altor secții ale spitalului care, prin specificul activității, tratează pacienți care pot avea nevoie de oxigen.

„Aceste rampe de oxigen corespund cerințelor actuale de îngrijire a pacientului și facilitează activitatea personalului medical. A fost o investiție necesară și foarte utilă în actualul context pandemic, pentru a crește calitatea serviciilor medicale și a condițiilor de tratament, în primul rând în cadrul Secției de Boli Infecțioase care este principalul beneficiar al investiției”, a declarat managerul interimar al SCJU Sibiu, Robert Fotache.

Etichete: rampe de oxigen SCJU Sibiu suport respirator

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.