Newsflash
Știri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu a achiziționat 50 de rampe de oxigen noi

de Dorina Novac - sept. 30 2021
Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu a achiziționat 50 de rampe de oxigen noi

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu vor beneficia de condiții mai bune de tratament în urma dotării unității cu 50 de console pentru alimentare cu oxigen la capul bolnavului.

Investiția, în valoare de 119.000 lei (TVA inclus) a fost realizată cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

SCJU Sibiu
Sursă imagine: Consiliul Județean Sibiu // Facebook

Consolele sunt prevăzute cu o priză de oxigen medicinal, două prize de aer și două prize electrice.

„Un număr de 26  de rampe noi au fost deja instalate în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase pentru a crește calitatea serviciilor oferite, cu atât mai mult cu cât în cadrul acestei secții sunt tratați pacienții infectați cu SARS-CoV2 care, de cele mai multe ori, au nevoie de suport respirator”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Restul consolelor urmează să fie instalate în cadrul altor secții ale spitalului care, prin specificul activității, tratează pacienți care pot avea nevoie de oxigen.

„Aceste rampe de oxigen corespund cerințelor actuale de îngrijire a pacientului și facilitează activitatea personalului medical. A fost o investiție necesară și foarte utilă în actualul context pandemic, pentru a crește calitatea serviciilor medicale și a condițiilor de tratament, în primul rând în cadrul Secției de Boli Infecțioase care este principalul beneficiar al investiției”, a declarat managerul interimar al SCJU Sibiu, Robert Fotache.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe