Newsflash
Știri

Spitalul Județean Ploiești a primit paturi de terapie intensivă și aparatură medicală

de Florentina Ionescu - mar. 31 2021
Spitalul Județean Ploiești a primit paturi de terapie intensivă și aparatură medicală

Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Ploiești a primit sub formă de sponsorizare două paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate și infuzomate.

Acestea au fost achiziționate și oferite de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul partenerilor săi. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 75.000 de dolari, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Fundatia pentru Smurd, paturi ATI Ploiesti (4)Fundatia pentru Smurd

Echipamentele medicale donate cu sprijinul Rompetrol - KMG International acoperă întreaga gamă de cerințe clinince și oferă pacienților în stare critică monitorizare și îngrijire pe termen lung la standarde înalte de terapie intensivă. Astfel capacitatea de tratament ATI la nivelul Spitalului Județean Ploiești a crescut la 20 pacienți simultan.

„Situația pandemică cu care ne-am confruntat în ultimul an a scos la iveală atât necesitățile de dotare cu sisteme performante în număr adecvat a unităților sanitare aflate în linia întâi, dar și implicarea și responsabilitatea socială a companiilor care activează în țara noastră. Un astfel de exemplu este demersul de față prin care Rompetrol dotează secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, crescând astfel capacitatea tehnică și calitatea îngrijirilor medicale acordate în acest spital”, a declarat Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 


Galerie imagini (4)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe