Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Judeţean Reșiţa, renovat de voluntari

Viața Medicală
L. Budin vineri, 18 iunie 2021

Comunitatea din Reșiţa s-a mobilizat pentru a da o faţă nouă Spitalului Judeţean din oraș. Persoane fizice și instituţii din judeţul Caraș-Severin au adoptat un salon și l-au renovat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reșiţa a căpătat o faimă nedorită: la sfârșitul anului trecut, televiziunile difuzau imagini cu mizerie, igrasie și pacienţi zăcând pe podea.

resita2

Anul acesta, din iunie, prin eforturile unei asociaţii pusă pe fapte bune, întreaga comunitate s-a mobilizat și dă o nouă înfăţișare locului. Toată lumea e implicată: de la medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar, la oameni veniţi prin firme, biserici, școli sau prin Crucea Roșie.

La sfârșitul lunii mai, directorul medical, dr. Emil Bunda, a rugat-o pe Lili Gherle, președinta Asociaţiei Cultură și Fapte Bune, să facă mobilizarea. Așa a demarat campania „Adoptă un salon” – care a avut un ecou nesperat în rândul reșiţenilor.

Staţionarul III, în care se lucrează acum, datează din 1957. De aproape 30 de ani nu s-au mai făcut niciun fel de investiţii. Când a început pandemia, clădirea a fost destinată tratamentului pacienţilor cu COVID-19.

Mobilizare de invidiat

Cum unitatea sanitară are conturile blocate, din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, renovarea se poate face doar prin donaţii și voluntariat.

O parte dintre instituţiile publice din judeţ – ISU Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliţie, Jandarmeria – , societăţi din municipiu, mai multe licee și școli generale ori persoane fizice au adoptat unul sau mai multe saloane și le-au renovat complet.

Unitatea sanitară a încheiat un contract de voluntariat inclusiv cu Penitenciarul din Timișoara. Consiliul Judeţean Caraș-Severin, în subordinea căruia se află spitalul, a finanţat reabilitarea reţelei de oxigen, iar Primăria municipiului Reșiţa se implică și ea: asigură transportul deșeurilor și dotează curtea unităţii cu mobilier urban.

De la debutul campaniei s-au strâns materiale de construcţii și 66.120 de lei, din care s-au consumat 44.885 de lei. Renovarea continuă pe măsură ce apar noi donaţii.

Etichete: spitalul judetean resita renovare spital actiune voluntariat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC