Newsflash
Știri

Spitalul Mangalia, dotat cu aparatură și echipamente medicale, finanțate din fonduri UE

de Dorina Novac - oct. 22 2020
Spitalul Mangalia, dotat cu aparatură și echipamente medicale, finanțate din fonduri UE

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia urmează să semneze un contract de finanțare europeană, pentru dotarea unității medicale cu aparatură și materiale sanitare destinate tratării pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Mangalia, proiectul are o valoare de 24 de milioane de lei și a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene, la debutul pandemiei de COVID-19, în vederea consolidării capacității spitalului de gestionare a crizei sanitare.

spital mangalia
Sursă imagine: mangalia.ro

În cadrul proiectului, s-au achiziționat aparatură și echipamente medicale, indispensabile tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Tot prin acest proiect, se va asigura achiziția consumabilelor și a materialelor dezinfectante folosite în unitatea medicală.

„Începând cu 1 noiembrie, a.c., unitatea sanitară va trata și cazurile grave COVID-19, care vor avea nevoie de îngrijire de specialitate în ATI. Secția de Terapie Intensivă din Mangalia dispune de 10 paturi, 7 dintre acestea, complet utilate, fiind alocate pacienților cu coronavirus”, transmite administrația locală.

În prezent, Spitalul Municipal Mangalia are un număr de 107 paturi rezervate pacienților COVID-19, care beneficiază de tratament specific acestei afecțiuni.

Sursa citată precizează că ceilalți pacienți din oraș și localitățile limitrofe, care se încadrează în cazuistica non-COVID, pot apela, în continuare, la serviciile medicale ale medicilor din Mangalia.

Spațiile medicale au fost reorganizate, în Pavilionul A funcționând celelate secții deja existente și cabinetele din ambulatoriu.

„Activitatea medicală se desfășoară în condiții bune, în actualul context epidemiologic, cadrele noastre medicale s-au adaptat situației și sunt în legătură permanentă cu medicii infecționiști din Spitalul de Boli Infecțioase, pentru a asigura pacienților tratamentul corespunzător. Acest proiect, cu finanțare UE, completează gama de servicii medicale pe care le oferim pacienților și am dorit să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie, pentru a lupta cu acest virus”, se arată în comunicatul de presă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe