Newsflash
Știri

Spitalul MedLife Genesys din Arad a devenit unitate suport COVID

de Dorina Novac - nov. 18 2020
Spitalul MedLife Genesys din Arad a devenit unitate suport COVID

MedLife a anunțat că pune la dispoziția Ministerului Sănătății, în calitate de unitate suport COVID-19, spitalul MedLife Genesys din Arad.

Potrivit unui comunicat de presă, acesta este al doilea spital privat din România care se alătură sistemului medical public, urmând să fie reconfigurat pentru a trata cazurile medii și grave, care necesită internare la terapie intensivă.

MedLife Genesys Arad

„Venim în sprijinul autorităților statului pentru a lupta împreună împotriva pandemiei de COVID-19 și punem la dispoziție întreaga unitate spitalicească ce include 20 de paturi cu prize de oxigen și 4 paturi ATI, asigurând spațiul, personalul medical, aparatura medicală de ultimă generație și logistica necesară desfășurării activității de tip suport în această perioadă”, a declarat  Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

Acesta a precizat că toată activitatea obișnuită a spitalului de până acum se va opri, nu se vor mai efectua nașteri și nici alte tipuri de operații, cât timp instituția va fi parte din circuitul de spitale suport COVID-19.

Unitatea MedLife Genesys din Arad a configurat zona de clinică astfel încât activitatea din cabinetele de specialitate pentru monitorizarea pacienților cu alte boli, cât și activitatea din laborator să nu se intersecteze cu circuitele pentru spital.

„Ca și până acum, vor fi respectate cu strictețe normele de siguranță impuse. (...) În ceea ce privește secția de pediatrie, pentru siguranța copiilor, specialitățile de chirurgie pediatrică și cardiologie pediatrică își vor muta activitatea în corpul secundar al Hyperclinicii MedLife Genesys. Mai mult decât atât, vom spori activitatea pentru consultațiile online, astfel încât pacienții să poată beneficia de tot suportul medicilor în toată această perioadă critică”, a spus Adrian Jivan, manager MedLife Genesys Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe