Newsflash
Știri

Spitalul Militar Central intră în studiul clinic „Solidarity”

de Florentina Ionescu - iun. 5 2020
Spitalul Militar Central intră în studiul clinic „Solidarity”

În contextul epidemiologic actual, reprezentanții Spitalului Militar Central anunță că unitatea intră în cursa pentru a identifica cel mai eficient tratament pentru COVID 19.

Astfel, potrivit unui comunicat remis redacției, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) intră în studiul clinic “Solidarity”, alături de parteneri de prestigiu.

Proiect Solidarity

Acești parteneri sunt Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balș” și Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, din București. Studiul este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în peste 40 de țări.

La nivel național, proiectul este coordonat de prof. dr. Alexandru Rafila (foto), şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Alexandru Rafila

Ce este „Solidarity”?

„Solidarity” este un studiu randomizat (alegerea pacienților este una aleatorie) care constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate până în prezent, scheme care s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Citește și: Hidroxiclorochina, controversată în tratamentul COVID-19

Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități, se arată în comunicatul SUUMC.

Scopul studiului „Solidarity” este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în tratamentul specific al acestei patologii.

Citește și: OMS a suspendat un studiu axat pe hidroxiclorochină

Reprezentanții SUUMC mai precizează că proiectul „Solidarity” respectă toate standardele în ceea ce privește etica și siguranța pacientului, în sensul că toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu, în deplină cunoștință de cauză, după explicarea tuturor etapelor spitalicești ce urmează a fi parcurse.

Citește și: Directorul OMS: există opt candidați „de top” pentru vaccinul COVID-19

La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului (investigator principal) este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli Infecțioase. Echipele implicate în desfășurarea acestui proiect sunt alcătuite din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți în aceeași specialitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe