Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Militar Cluj-Napoca va avea secție pentru pacienții cu COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 3 noiembrie 2020, ora 10:41

În continuarea măsurilor adoptate de MApN pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, Spitalul Clinic Militar de Urgență din Cluj va avea secție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Din ordinul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus ieri, 2 noiembrie, ca Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

spitalul-militar din cluj napoca

V-ar putea interesa și: Sprijin din partea MApN pentru sistemul medical românesc

Astfel, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca se alătură celorlalte spitale din județ cu un număr de 30 paturi pentru pacienți COVID-19, din care 25 pentru cazuri moderate/severe și 5 paturi ATI pentru cazuri severe/critice.

La acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internați 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe și un pacient în stare gravă, la ATI, spun reprezentanții MApN.

„Structura spitalului permite organizarea acestui tip de asistență medicală, cu asigurarea circuitelor corespunzătoare, având un compartiment de boli infecțioase, un compartiment pneumofiziologie și o secție ATI cu dotare corespunzătoare și personal înalt calificat, pregătit ca urmare a misiunilor de sprijin în lupta împotriva COVID-19 la care a participat în Suceava și Iași”, se arată în același comunicat.

În județul Cluj incidența infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 este foarte crescută, depășind 5 cazuri la 1.000 de locuitori. Astfel, capacitatea de îngrijire a cazurilor moderate, severe și critice din județul Cluj a fost depășită.

Credit foto: www.smucluj.ro

Etichete: spitalul militar cluj napoca pacienti covid-19 pacienti coronavirus sectie covid-19 incidenta cumulata rata de incidență incidenta covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.