Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Militar Timișoara: Ce boli endocrine trebuie tratate vara

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 19 iulie 2022, ora 11:35

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a subliniat că o serie de boli endocrine trebuie tratate cu atenție în perioada verii.

Doctor Firu Laura, medic primar endocrinolog la Spitalul Clinic Militar de Urgență (SCMU) „Dr. Victor Popescu” Timișoara, explică în detaliu ce afecțiuni endocrine trebuie tratate mai ales în lunile de vară: 

SCMU Timișoara ecografie tiroida
Foto: Facebook Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

„O serie de boli endocrine trebuie tratate cu atenție în perioada de vara, când temperaturile încep să urce în termometru, corpul nostru trecând printr-un stres climatic, ce favorizează apariția unor boli sau agravarea afecțiunilor deja existente.”

Îmbolnăvirea glandei tiroide, spune aceasta, creează probleme majore, fiind responsabila de reglarea metabolismului energetic.

Printre cele mai frecvente afecțiuni endocrinologice se află: 

Hipertiroidismul - o afecțiune caracterizată prin exces de hormoni tiroidieni în organism.

„Căldura este un excitant al funcției tiroidiene, deci temperaturile ridicate (canicula) creează probleme celor cu hipertiroidie”, explică medicul de la Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Victor Popescu” Timișoara pe o rețea socială.

Hipotiroidismul - o afecțiune caracterizată prin deficit de hormoni tiroidieni în organism, care deseori este asimptomatică.

„Pacienții cu hipotiroidie se simt mult mai bine în zilele cu temperaturi ridicate și la mare, hormonii tiroidieni fiind implicați in termoreglare”, a adăugat dr. Firu Laura.

Mai multe detalii găsiți aici.

Etichete: Spitalul Militar din Timisoara glanda tiroida afecţiuni tiroidiene tiroida hipotiroidism hipertiroidism temperaturi ridicate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.