Newsflash
Știri

Spitalul Orășenesc din Victoria, Brașov, redeschis după zece ani

de Florentina Ionescu - oct. 18 2021
Spitalul Orășenesc din Victoria, Brașov, redeschis după zece ani

Premierul desemnat Dacian Cioloș a asistat săptămâna trecută la inaugurarea unui spital care a stat zece ani închis.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a asistat săptămâna trecută la inaugurarea unui spital care a stat zece ani închis. 

În 14 octombrie, Camelia Bertea a postat un scurt mesaj pe o rețea socială, cu ocazia redeschiderii Spitalului Orășenesc din Victoria, județul Brașov, la zece ani de când a fost închis. 

pat-spital
Foto: arhivă

„Se redeschide Spitalul Orășenesc din Victoria, județul Brașov, la 10 ani de când a fost închis. Redeschiderea spitalului este posibilă datorită eforturilor primarului USR Camelia Bertea, care a reușit să adune 90.000 de euro din donații făcute de localnici și de românii din diaspora și să mobilizeze comunitatea locală în diferite proiecte de voluntariat”, se arată pe pagina oficială a Cameliei Bertea.

Spitalul Orășenesc din Victoria își va desfășura activitatea în subordinea Consiliului Local. Primăria și Consiliul Local au alocat 152.000 euro pentru investiții și funcționare.

Aproximativ 20.000 de oameni din Victoria și din zonele limitrofe vor avea acum un spital unde să se trateze, cel mai apropiat spital fiind în prezent la mai bine de 30 de kilometri distanță, potrivit sursei citate.

„Dacă vă uitați la ce a realizat colega mea în orașul Victoria, o sa vedeți că speranța există. E nevoie doar să credeți, cum a făcut ea, și așa au venit zeci de voluntari și donatori să ajute la refacerea spitalului. Îi mulțumesc Cameliei pentru acest moment de normalitate și de liniște cu care ne-a întâmpinat azi. România e plină de oameni normali și muncitori, iar noi trebuie doar să deschidem ochii. Avem de ales între normalitate si cei care ne țin captivi. Asta a făcut Camelia și pentru asta îi mulțumesc în cel mai uman mod cu putință”, a conchis Dacian Cioloș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe