Newsflash
Știri

Sprijin online pentru pacienții oncologici din zona Moldovei

de L. Budin - apr. 29 2022
Sprijin online pentru pacienții oncologici din zona Moldovei

Specialiştii Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi oferă, în cursul lunii mai, o serie de întâlniri gratuite, online, pacienţilor cu cancer din zona Moldovei.

Managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu, spune că aceste întâlniri online sunt organizate pentru ca pacienţii oncologici care au nevoie de sprijin să îşi înţeleagă mai bine boala şi stările emoţionale prin care trec, informează Agerpres

iro-oncologie
Sursă foto: Facebook Institutul Regional de Oncologie Iași

 

Întâlnirile sunt realizate în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România şi vizează organizarea unui grup de suport multidisciplinar gratuit dedicat pacienţilor care suferă de cancer mamar, cancer pulmonar şi alte tipuri de cancere. Proiectul se numeşte «Împreună pentru tine», se desfăşoară online şi este realizat cu sprijinul Roche România”, a declarat managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu.

Scopul principal al grupului de suport este să încurajeze pacienții să vorbească deschis despre emoțiile lor, despre rolul alimentației și al mișcării, despre cum funcționează tratamentul pe care-l primesc.

O înţelegere mai bună a bolii şi întâlnirea cu alte persoane aflate în aceeaşi situaţie îi poate ajuta să îşi îmbunătăţească starea psihică şi să nu se izoleze. De asemenea, aceste întâlniri se adresează şi aparţinătorilor”, a declarat Mirela Grosu.

Echipa medicală din grupul de susținere este formată din psihologi, nutriţionişti, kinetoterapeuţi, oncologi, pneumologi, imagişti, radioterapeuţi şi chirurgi.

Cancerul este o boală care are nevoie de o echipă multidisciplinară, complexă care să vină în sprijinul pacienţilor şi să îi ajute să înţeleagă tot procesul prin care trec de la diagnostic la tratament”, a declarat managerul IRO.

Întâlnirile grupului încep în prima săptămână din mai şi se desfăşoară online săptămânal, pe Zoom. Înscrierile se fac telefonic, prin call center, la numărul 021.253.05.91/tasta 3.

În evidenţele IRO Iaşi se aflau, în 2021, 15.934 de pacienţi, din care 3.020 au reprezentat cazuri noi.

Hepatită acută severă, înregistrată la un copil din România

Secţie pentru mari arşi, inaugurată la SCJU Craiova

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe