Newsflash
Știri

Sprijin pentru copiii cu autism

de Dr. Mihail CĂLIN - ian. 11 2012
Sprijin pentru copiii cu autism

   Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului (MMFPS-DGPC), a început amenajarea şi dotarea a 40 de centre de consiliere şi terapie a persoanelor cu tulburare de spectru autist (TSA), care urmează a fi funcţionale începând cu luna februarie a.c. 35 de centre vor fi active în tot atâtea judeţe, în cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC), iar celelalte cinci vor funcţiona în Bucureşti, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipului Bucureşti, precum şi a DGASPC din sectoarele 1, 4, 5 şi 6. Serviciile oferite vor fi gratuite, copiii diagnosticaţi cu autism şi referiţi acestor centre vor beneficia de terapie de recuperare gratuită, iar aparţinătorii acestora vor primi consiliere. Centrele vor fi deservite de psihologi cu experienţă în lucrul cu persoanele cu TSA şi instruiţi în terapii comportamentale. Înfiinţarea centrelor de terapie şi consiliere face parte din activităţile proiectului cu finanţare europeană „Şi ei trebuie să aibă o şansă!“ – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu TSA, desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal în parteneriat cu MMFPSDGPC şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe