Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SRG a marcat Săptămâna Mondială a Glaucomului

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 9 aprilie 2020, ora 12:38

Săptămâna Mondială a Glaucomului (marcată în perioada 8-14 martie) reprezintă o inițiativă anuală a Asociaţiei Mondiale a Glaucomului (WGA) și a Asociației Mondiale a Pacientului cu Glaucom (WGPA), pentru educarea publicului și intensificarea acțiunilor de prevenție a glaucomului, a doua cauză a orbirii ireversibile la nivel mondial, potrivit OMS.

Societatea Română de Glaucom (SRG) a venit în sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarmă asupra conștientizării pericolului glaucomului, boala care orbește într-un mod silențios. Astfel, în perioada respectivă au fost postate pe pagina de Facebook a SRG mesaje de atenționare a publicului cu privire la prevenția și importanța depistării precoce a glaucomului.

saptamana glaucom

O boală care nu doare

Glaucomul este un grup de boli oculare care provoacă leziuni progresive ale nervului optic. 50% dintre pacienții cu glaucom nu știu că suferă de această boală, potrivit unui comunicat de presă al SRG. Glaucomul nu doare, iar cei afectați nu au simptome în afară de îngustarea câmpului vizual, atfel încât diagnosticul se pune târziu.

Din acest motiv, recomandarea cea mai importantă pe care Societatea Română de Glaucom o adresează este vizita periodică la un medic oftalmolog, pentru ca pacienții să se asigure că vederea este în siguranță.

Factorii de risc ai glaucomului sunt diabetul și istoricul de glaucom în familie. Alți factori de risc sunt presiunea intraoculară crescută, vârsta și miopia severă. Ceea ce trebuie să reținem este că orice pierdere a vederii produsă înainte de diagnostic este ireversibilă.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: tratament glaucom Societatea Română de Glaucom nervul optic orbire pierderea vederii diagnostic glaucom

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.