Newsflash
Știri

SRG a marcat Săptămâna Mondială a Glaucomului

de Florentina Ionescu - apr. 9 2020
SRG a marcat Săptămâna Mondială a Glaucomului

Săptămâna Mondială a Glaucomului (marcată în perioada 8-14 martie) reprezintă o inițiativă anuală a Asociaţiei Mondiale a Glaucomului (WGA) și a Asociației Mondiale a Pacientului cu Glaucom (WGPA), pentru educarea publicului și intensificarea acțiunilor de prevenție a glaucomului, a doua cauză a orbirii ireversibile la nivel mondial, potrivit OMS.

Societatea Română de Glaucom (SRG) a venit în sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarmă asupra conștientizării pericolului glaucomului, boala care orbește într-un mod silențios. Astfel, în perioada respectivă au fost postate pe pagina de Facebook a SRG mesaje de atenționare a publicului cu privire la prevenția și importanța depistării precoce a glaucomului.

saptamana glaucom

O boală care nu doare

Glaucomul este un grup de boli oculare care provoacă leziuni progresive ale nervului optic. 50% dintre pacienții cu glaucom nu știu că suferă de această boală, potrivit unui comunicat de presă al SRG. Glaucomul nu doare, iar cei afectați nu au simptome în afară de îngustarea câmpului vizual, atfel încât diagnosticul se pune târziu.

Din acest motiv, recomandarea cea mai importantă pe care Societatea Română de Glaucom o adresează este vizita periodică la un medic oftalmolog, pentru ca pacienții să se asigure că vederea este în siguranță.

Factorii de risc ai glaucomului sunt diabetul și istoricul de glaucom în familie. Alți factori de risc sunt presiunea intraoculară crescută, vârsta și miopia severă. Ceea ce trebuie să reținem este că orice pierdere a vederii produsă înainte de diagnostic este ireversibilă.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe