Newsflash
Știri

Stagiu în Israel pentru rezidenţii din România

de Dan Dumitru MIHALACHE - nov. 1 2012
Stagiu în Israel pentru rezidenţii din România

   Şase medici rezidenţi din România vor putea lucra timp de trei ani la centrul universitar al Sheba Hospital (Israel), în baza unui program de burse organizat de Wizrom Software şi spitalul în cauză. Costurile de transport şi cazare, plus salariul pe perioada de rezidenţiat vor fi acoperite integral de către organizatori. Programul, intitulat SHI Training Fellowship, iniţiat de antreprenorul Eli Davidai în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a debutat zilele trecute cu procedura de selecţie a candidaţilor. Pentru a fi acceptaţi, aceştia trebuie să fie medici rezidenţi în specialităţile neonatologie, ATI sau anatomie patologică. Ei trebuie să depună un dosar din care să reiasă performanţele acade­mice, leadership-ul şi dorinţa de dezvoltare profe­sio­nală. De asemenea, trebuie să vor­bească şi să scrie fluent în limba engleză. Nu în ultimul rând, este necesară depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordo­­nato­rului stagiilor de rezidenţiat, precum şi a unui eseu pe tema: „Medicina, o viaţă pentru o carieră provocatoare şi merituoasă“. Stagiul petrecut în Israel va fi echivalat şi va fi luat în consi­derare la finalizarea reziden­ţia­tului. Dosarele se pot depune pe http://shebafellowship.com/ro sau se pot trimite prin poştă ori e-mail, până la 22 noiembrie 2012, iar câştigătorii vor fi anunţaţi la 12 decembrie a.c. Ei vor trebui să se angajeze contractual că, la finalizarea stagiului, se vor întoarce în România şi vor profesa în sistemul medical românesc timp de cel puţin cinci ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe